יפן: חלק 2

יום 7-8: קנזאווה
קנזאווה שבתה את ליבי. עבורנו היא הייתה אחד מההיילייטים בטיול ואני כל כך שמחה שבחרנו לא לוותר עלייה.

– – –

קנזאווה היא עיר, אבל מרגישה יותר כמו עיירה, עם רחוב ראשי מקסים, טירה מהאגדות, סמטאות ורובעים משומרים, גן יפני, תרבות סמוראים, מוזיאונים ואוכל- האוכל בקנאזווה הוא מהטובים שאכלנו בטיול כולו.

לנו בקנזאווה סך הכל שני לילות, וכדי להרגיש מסופקים ממנה אף יותר, היינו לגמרי מאריכים ביום נוסף.

 

– – –

לינה
מלון UAN KANAZAWA – ממוקם ברחוב שקט לצד השדרה המרכזית ומעוצב בהשראת בתי התה של קנזאווה. חדרי המלון מרווחים מאוד ומועצבים בסגנון יפני מסורתי עם רצפת טטמי, הרבה עץ וכוללים מרפסת- דבר שחורג מהסטנדרט ביפן. הלאונג׳ של המלון יפייפה ומתהדר בשתי יצירות אומנות מפורסמות שהוצגו בעבר במוזיאון ה- MOMA בניו יורק שמוקדשת לגשם. למעשה UAN ביפנית זה גשם, והמלון הזה רוצה שאורחיו ירגישו ברי מזל לחוות את קנזאווה, גם ביום שמשי וגם ביום סגרירי.

אוכל ודרינקים
קנזאווה ידועה בקולניריה שלה בזכות הדגה של הים הצפוני, כך שכל חובבי הדגים- המקום הזה הוא לגמרי בשבילכם!

FUWARI – לא יקרה ולא פנסית אך מציעה פיין דיינינג עם אווירה צעירה וקולניריה משובחת, כך שזה לגמרי WIN WIN. להתיישב על הבר, לשאול את השף מה המלצותיו ובגדול להזמין את הכל! חומרי הגלם טריים, הפלטת סשימי מטורפת, והסאקה ששתינו כאן היה הטוב ביותר שטעמנו ביפן כולה. מתאים לדינר ומומלץ להזמין מקומות מראש.

– – –

ITARU HONTEN – איזאקאיה זה סוג של בר-מסעדה, וזו פופולארית במיוחד בקרב המקומיים ובהתאם, גם בקרב תיירים. האווירה כאן שמחה, השירות מצויין. סשימי, פירות ים ו CATCH OF THE DAY זה ההתמחות, כך שכדאי להתרכז באלו. מתאים לדינר ושוב, גם כאן, מומלץ להזמין מקומות מראש.

CURIO ESPRESSO AND VINTAGE DESIGN – בית קפה קטן במדרחוב צידי, בהשראת הקופי שופס של סיאטל. הקפה כאן מצויין ולצידו מוגשות ארוחות קטנות וסנדביצ׳ים מפנקים באווירת וינטג׳ נחמדה. מתאים לעצירת קפה, ארוחת בוקר וצהריים קליל.

– – –

דבר אחרון שכדאי לנסות בקנזאווה זה הקינוח הפוטוגני גלידת עלה זהב (GOLD LEAF ICE CREAM). משמעות המילה “קאנה” היא למעשה זהב שלפי האגדה טמון באדמת האיזור. בכל אופן, ניתן למצוא את הגלידה האינסטגרמית הזו בגלדריות קטנות במקומות המרכזיים. אנחנו ניסינו את הגלידה בטעם שעועית שהפתיעה לטובה בטעמה. לזהב אגב, אין טעם (ואולי זה בכלל מסר לחיים).

לעשות
קנזאווה עשירה באתרים שכדאי לבקר בהם ובכנות, אנחנו נהננו מכולם! טירת קנזאווה מרשימה ביופייה ועוצמתית בגודלה, כיף להסתובב בגניה ולהקיף אותה מהצדדים השונים. בגן היפני KENROKUEN, שנחשב לאחד משלושת הגנים היפנים היפים ביותר ביפן, חווינו חוויה ממש מיוחדת. זכינו לראות את הגן גם ביום שמשי וגם ביום מושלג, סך הכל בהפרש של יום. מדהים לראות כמה מזג אוויר משפיע על האלמנטים השונים של הגן, כל פעם צובע אותם בצבע אחר.

– – –

את האווירה ההיסטורית. החלטנו גם להתנהג הכי כתיירים וביקרנו בבית משפחה סמוראית מסורתי שנקרא NOMURA SAMURAI FAMILY HOUSE, והופתענו כמה היה לנו מרתק ומעניין ללמוד על תרבות הסמוראים, חשיבותם ותרומתם להיסטוריה היפנית.

כאוהבי אומנות לא יכלנו לוותר על המוזיאונים שיש לקנזאווה להציע. ביקרנו במוזיאון לאומנות מודרנית שנקרא 21 CENTURY.

– – –

פחות נהנו בו מהתערוכות המתחלפות, אבל היינו חייבים לראות את יצירת ״בריכת השחיה״ המפורסמת של ארליך וכמובן מהאובל השחור של קאפור. במיוחד נהננו ממוזיאון DT SUZUKI שנמצא לרוב מחוץ למסלול התיירים המוכר. המוזיאון מוקדש לפילוסוף הבודהיסטי החשוב סוזוקי. מבנה המוזיאון והאגם מסביבו הם תמצית האדריכלות היפנית המודרנית המנימליסטית, אלו מהווים סוג של פינת מדיטציה ומנוחה. קחו פה את הזמן לקרוא את כתבי הפילוסופיה החכמים של סוזוקי והביטו בהשתקפויות הרבות שנוצרות במי האגם.

– – –

יום 6-8: טקיאמה ושירקאווה גו
טקיאמה שוכנת למרגלות האלפים היפנים, בה ניתן לחוות את החלק הכפרי של יפן באווירה מסורתית ואותנטית. אל טקיאמה הגענו באוטובוס מקנזאווה בכרטיסים אותם הזמנו מראש. הנסיעה ארכה כשעתיים וחצי בהם חלפנו בין אינסוף נופים מרשימים של הרים מושלגים, עצים ערומ ים, אגמים וכפרים מנומנמים לאורך הדרך.

בהתאם לאופי העתיק והשמור של טקיאמה, החלטנו את הלילות כאן להעביר באווירת המקום. את הלילה הראשון בחרנו לעשות ברויקאן שנחשב לסוג של מלון/פונדק דרכים יפני מסורתי שנקרא ROYKAN TANABE ונחשב לאחד מהעתיקים בעיר. לאחר שהורדנו את הנעליים בכניסה, התבקשנו לעבור ללוק המסורתי והתלבשנו בחלוק יפני ביתי. החדרים במלון הם בסגנון יפני עם רצפת טטאמי והלינה על הפוטונים התגלתה כנוחה למדיי. המקום מציע ארוחת ערב מסורתית המוגשת בחדר, בה נחשפנו מקרוב לאירוח היפני המדוקדק. ראשית, מדהים לצפות בנשים המבוגר ות מסדרות אט אט את השולחן, מדייקות במיקום של כל צלחת וכל מנה. שנית, עוד יותר מדהים שהן מסבירות על כל האוכל ביפנית וחושבות שנבין למה הם התכוונו. בגדול, תתכוננו לכמות מגוונת של אוכל ולארוחה המורכבת מלא פחות מ- 12 מנות המוגשות בצלחות קטנות. הארוחה עצמה אינה מחולקת למנה ראשונה או שנייה, אלא הכל מוגש באותו הזמן, ועכשיו לך תדע מאיפה מתחילים. בכל אופן, ממליצה לא לוותר על החוויה המיוחדת הזו, כי אחרי הכל בשביל מה הרחקנו עד יפן?

בטקיאמה מומלץ לבקר שוק הבוקר MIYAGAWA שפרוס לאורך הנהר. השוק עמוס בדוכני אוכל, ואנחנו ניצלנו את ההזדמנות כדי לטעום פשוט מכולם ובמיוחד מהידה ביף המפורסם למקום. בנוסף, טעמנו מלא ממתקים יפנים והסתובבנו בין עשרות חנויות של מזכרות, חפצים בעבודות יד ודברי עץ מסורתיים. בעיר העתיקה, המכילה רחובות שמורים מזה כ- 200 שנה, עשינו טעימות סאקה באחת המבשלות שמצאנו ברחוב.

התמזל מזלנו, ובעת השהייה שלנו באיזור, התקיים בכפר המפורסם שירקאווה גו פסטיבל האורות המסורתי. בקור של מינוס 5 מעלות הסתובבנו בכפר ההיסטורי שנחשב לאתר מורשת עולמי על ידי אונסקו. המראה של הבתים עם גגות הקש מוארים, כאשר מסביבם פסגות ההרים המושלגים היה מדהים, והרגיש כאילו הנחיתו אותנו על גרין סקרין בסרט דיסני.

את הלילה השני בחרנו לישון גם באווירה מיוחדת והפעם במקדש בודהיסטי שנקרא TEMPLE HOTEL ZENKO JI. המקדש מציע חדרי אירוח בגדלים שונים, עם שירותים ומקלחת משותפים. הלינה גם כאן היא על גבי פוטונים המונחים על הרצפה. המקום מציע פעילויות שונות ובהתאם לאווירה במקום, אנחנו בחרנו לפתוח את הבוקר עם שיעור יוגה זוגי. במטבח המשותף ניתן לבשל ארוחת ערב  ועל הדרך גם להכיר את המטיילים הנוספים השוהים במקום. הכי קרוב להוסטל זה כאן.

מבחינת אוכל, שני מקומות מומלצים. הראשון, סושייה מצויינת בשם MATSURI SUSHI עם דגים טריים ואיכותיים. לצד הסושי ישנה אופציה לשלב הידה ביף וסוגי בשר נוספים המאפיינים לאיזור. השני, בית קפה BAGPIPE שמרגיש שהזמן בו עצר מלכת. מתאים לעצירת קפה ועוגה באווירה שמורה ועתיקה.

 

עוד מקומות אהובים עלי