אחרי כמות אין סופית של פעמים בהן שמעתי כמה יפן מדהימה, כמה אני אוהב אותה, וכמה אחרי שאתה חוזר מיפן אתה לא יכול לאכול יותר סושי בארץ – שוכנעתי שהגיע הזמן לבדוק אותה בעצמי.
בתור אחת שמאמינה שצריך לייצר הזדמנויות, התעקשתי שהשנה ניסע לטיול ארוך של חודש, כזה של לפני ״שהחיים מתחילים״. יש כאלה שקוראים לזה ירח דבש, אני קוראת לזה לייצר זמן איכותי ביחד, רחוק מהכל, בו יוצרים חוויות משותפות ומעצבים זכרונות לכל החיים.
כך בשגרת החיים העמוסה, בין אין סוף מחוייבויות, הצלחנו לשים את עצמנו במצב טיסה לשלושים יום בהם התחלנו ביפן וקינחנו בחופים של הפיליפינים. את השבועיים וחצי הראשונים הקדשנו למקום המשלב תרבות מרתקת, אומנות עשירה, טבע מרהיב, אופנה משובחת, אוכל מושלם וכמובן איפוק ונימוסים. ברוכים הבאים ליעד שהוא לדעתי בין המסקרנים בעולם – ארץ השמש העולה.
– – –
תכנון הטיול ליפן היה עבורנו משימה לא פשוטה. יפן מציעה מלא אפשרויות ובתור זוג שאוהב להרגיש שהוא מספיק הכל ולא מפספס כלום, הרגשנו תחילה דיי אבודים במגוון ההמלצות. לבסוף, אני שמחה להגיד שהצלחנו לייצר לעצמנו טיול עשיר ומגוון. הספקנו המון, ובעיקר חווינו כל יעד ברוגע.
גם ותק של טיולים בלמעלה מ-35 מדינות ואינספור תרבויות, לא הכין אותי לשוני של יפן. מצד אחד, מודרניות וחדשנות, תחבורה ציבורית מהמתקדמות בעולם, קצב חיים מואץ, ארכיטקטורה מטורפת, אזורי קניות מפוארים. מצד שני, כבוד מעורר השראה לדת ולמסורת, מקדשים ופגודות, טקסים עתיקים, לבוש מסורתי, היסטוריה, כפריות ושווקים אותנטיים וניקיון ואסתטיקה יפנית כמו שרק הם יודעים. השילוב של אלו הפכו את היעד הזה לאחד מהמיוחדים ביותר, ובהחלט השונים ביותר, שהייתי בהם בכל חיי.
– – –
ביפן שהינו סך הכל 18 ימים, כאשר נחתנו בטוקיו והמראה מאוסקה. המסלול חולק בצורה הבאה:
על אף שאני לא נוטה לעשות את זה, הפעם החלטתי להתחיל במעט בטיפים כלליים שיעזרו לתכנן את הטיול ביפן. אחריהן תוכלו למצוא את הפירוט והמפות של כל אחד מהיעדים בהם ביקרנו, כמו שאתם מכירים ואוהבים.
לינה
ביפן יש המון מלונות וסוגי אירוח – ממלונות עסקים, מלונות קפסולה, ועד לאירוח יפנים מסורתי. אני ממליצה לנסות ולגוון כמה שיותר, זה מעצים את החוויה. טיפ חשוב- כיוון ורוב חדרי המלון פה קטנים ממש, בערים הגדולות כדאי לבחור דווקא במלונות עסקים ׳רגילים׳ לטובת הנוחות שלכם הקרובים לקו מטרו מרכזי. טיפ נוסף, הסטנדרט ביפן בחדרי המלון הוא מיטות יחיד נפרדות, ולכן בעת ביצוע ההזמנה דאגו שאתם בוחרים באפשרות של מיטה זוגית.
– – –
אוכל
הקולינריה ביפן היא חלק בלתי נפרד מהמפגש התרבותי. כל איזור ביפן מציע ייחודיות בצבע, בצורה וכמובן בטעמים. מגוון המסעדות ביפן הוא רחב. ממסעדות מישלין ושף ועד אוכל רחוב שהוא לא פחות ממדהים ואני ממש ממליצה לשלב בחכמה בין השניים. יחד עם זאת שימו לב- *לא* מומלץ ללכת לסושי עם מסוע כי הוא נחשב לרמה הנמוכה ביותר. ברוב המסעדות נהוג לשלם במזומן ואין תרבות של השארת טיפים. חלק מהיפנים אף רואים בכך עלבון, למרות זאת, ואולי דווקא בזכות, השירות ביפן הוא מעולה.
קניות
בזכות העיצוב והאסתטיקה היפנית, הקניות ביפן הן מדהימות! כלים לעיצוב הבית, טקסטיל, אופנה, חנויות קונספט, בוטיקים, גלריות, נייר ועוד. ההיצע גדול, השפע מסנוור והשילוב בין מותגים מערביים למותגים מקומיים יוצר אינסוף אפשרויות. לצד קניות חובה במותגים המוכרים כמו יוניקלו ומוג׳י, גילינו המון מותגים מקומיים שווים עליהם מפורט בהמשך.
בנוסף, חלק מחווית הקנייה כאן כל כך כיפית כי כל דבר קטן שתקנו, מגלויה ועד לבגד, המוכרים ידאגו לעטוף ולארוז את זה מושלם עד כדי כך שבא להשאיר את זה באריזה.
– – –
לעשות
לכו הרבה ברגל. פשוט בואו בלב פתוח, עיניים רואות וספגו הכל פנימה. בגלל השוני העצום, אני ממליצה ללכת לסיור או שניים מודרכים שיעמיקו בתרבות וההיסטוריה היפנית.
כמה נקודות פרקטיות שחשוב להכיר:
JR PASS – כרטיס נסיעה בתחבורה ציבורית לתיירים בלבד של חברת JR. הנסיעות ביפן יקרות והכרטיס הזה הוא פתרון נוח ויעיל.
״SUICA״ – כרטיס ״רב קו״ יפני לכל התחבורה הציבורית (רכבות, מטרו ואוטובוסים) שמתאים לכל הערים ביפן.
שילוח מזוודות – חד השירותים המדהימים ביפן הוא שליחת מזוודות ממקום למקום, השירות נעשה ע״י המלון ומונע התרוצצות מסורבלת עם כל הציוד. ממליצה לקחת לטיול טרולי שמספיק ליומיים-שלושה בזמן שהמזוודה הגדולה נשלחת ליעד הבא.
– – –
– – –
– – –